check out this!!!

Wednesday, April 6, 2011

nak cantikkan Blog

hye..

untuk sesaper yang ingin cantikkan blog dyer..korang boleh ikut cara2 nie..yang da tawu ok la..nie untuk yang tak tawu jer..Orait.


1..  As for beginner or yang nak mengUPGRADE kan blog..korang boleh pilih background yag kiut miut kat sini ---> http://thecutestblogontheblock.com kat sini banyak background yang cantik2 and banyak pilihan untuk korang..apa- apa yang korang suka sumanya ada kat sni..

2.. lepas da plih background : contohnya kat laman web yang aku bagi :
          
1 ) pilih free Blog background
2 ) then pilih maner2 backgroung yang korang suker ..kat sebelah kanan tu ade  banyak lagi pilihan..
3) klik dekat backgroung yang korang suka and dia akan kuar arahan2 yang korang perlu ikut..senang jer kan..

3.. lepas tu korang sesuaikan la ngan design Blog korang 

4.. pas dah susah payah mendesignkan Blog korang ngan design tadi korang leh la nak tampal widget apa2 yang korang suka kat Blog tu.. contah kat sini aku bagi banyak :


Senarai Widget Blog 

Rating - http://www.blogorator.com
 

Form ke Email - 
http://www.emailmeform.com 

Chatbox - 
http://www.cbox.ws    

Shoutmix - http://www.shoutmix.com

Favicon - 
http://www.deviantart.com

Feedjit - http://feedjit.com
 

Flag Counter - http://s03.flagcounter.com 

Jam dan Tarikh - http://www.widgetbox.com
 

LinkWithin – http://www.linkwithin.com
 

Map - http://www.feedmap.net
 
MP3 Search Box, Google Search - http://widgetserver.com 

Mybloglog - 
http://pub.mybloglog.com

Free Domain - 
http://www.zonestraits.com 

Jumlah Visitor - http://www.amazingcounter.com
  


Online User - http://www.widgeo.net



Iklan Nuffnang - http://www.nuffnang.com.my (Boleh buat duit dengan menulis blog)


Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/02/widget-untuk-mencantikkan-blog.html#ixzz1Ij6pV8qb

ataupun bagi yang suka islamik widget ini laman webnya :


p/s   : sumanya korang kena copy and paste kat tempat yang dia suruh k..jangan main paste jer kat mana2..x jadi kang...
                            
so gud luck lam mencatikkan blog korang yer..kalo ada tambahan apa2 bole kongsi ngan aku n yang lain... =)




                         esmeLL0w =)

No comments:

Post a Comment